Algemene informatie die verteld worden
over de [Half ]Edelstenen.


De kleur van Aventurijn is meestal groen maar kan ook de volgende kleuren hebben, blauw, rood, grijs, geel en bruin. Deze steen van het toeval bestrijdt dwangmatigheid en obsessie. Stimuleert de kunstzinnigheid. Brengt succes in de liefde en in het levensspel. Aventurijn is een geschikte steen voor drukke mensen. Verder wordt Aventurijn ingezet bij de behandeling van huidaandoeningen: o.a herpes, wratten, puisten, netelroos, eczeem en jeuk. Een wateraftreksel van aventurijn op een wattenschijfje is zeer verfrissend voor vermoeide ogen.

Lapis Lazuli heeft een blauwe kleur en is een ware edelsteen. Machtig en goedaardig. Voor het versterken van wilskracht en vriendschap, het verstevigen van het geloof en idealisme, het (her)ontdekken van spiritualiteit en creativiteit. Historisch misschien de voornaamste en krachtigst geneessteen. Tegen te hoge bloeddruk, epilepsie en beroerte, nagelbijten, roos en haaruitval, wratten, hoofdpijn, oog infecties, zweren, gewichtsproblemen en nog veel meer.

Rozenkwarts komt voor in heldere tot ondoorzichtige roze kleur! Rozenkwarts is de ideale steen om een sfeer van vrede en gezelligheid in huis te doen ontstaan. Heeft een geruststellende en creatief stimulerende werking op kinderen. Over Rozenkwarts wordt gezegd dat het een goedaardige invloed heeft op anorexia en schizofrenie, verzacht smart en roept op om van jezelf te houden. Ook heeft het een goedaardige invloed op migraine en andere hoofdpijnen, maagklachten, vrouwelijke onvruchtbaarheid, en ontstekingen van de gewrichten. Waarschuwing! Langdurige blootstelling aan zonlicht doet Rozenkwarts verbleken.

Zacht gele steen, Citrien is de steen van de nieuwe start. Uiterst energetisch prikkelend zoals de vrucht citroen waarnaar dit mineraal is genoemd. Citrien zorgt voor rijkdom in uw leven, financieel of op het gebied van relaties. Bij somatische zaken treedt citrien ook zuiverend en stimulerend op. Bespoedigt de afvoer van gifstoffen, en heeft een heilzame uitwerking op nieren, lever en galblaas. Zuivert de huid. Bevordert de spijsvertering. Ontstopt constipatie. Verder aangemerkt als specifieke geneessteen bij ontsteking van de urineleiders, astma, diabetes en hepatitis.

De bekendste carneool kleur is rood/oranje, maar geel, roodgeel, roodbruin en bruin zijn even typerend. Carneool in de bijbel kornalijn en sard genoemd, heeft sinds mensenheugenis als talismansteen gefungeerd. Zou beschermen tegen ongevallen en blikseminslag, en zou afwerend optreden tegen bozen krachten, nachtmerries en zwaarmoedigheid. Carneool is de zeer aardse steen van hartstocht en sensualiteit. Intensiveert de liefde tussen individuen en gezinsleden, prikkelt de seks-zin, heft seksuele blokkades op. Carneool wordt vanwege de ijzerinhoud aanbevolen bij bloedarmoede en heeft dikwijls een gunstige uitwerking op suikerziekte; tegen reuma, zenuwpijnen, krampen. Draag een Carneool als je een kouwelijk type bent.

Amazoniet is doorschijnend tot ondoorzichtig, frisgroen tot groenblauw en soms doorlopen met witte aderen. Steen van vernieuwing van hoop en geruststelling. Helpt uit het dal van de depressie te komen. Verzacht een cynische of sceptische levenshouding. Amazoniet wordt als somatische geneessteen ingezet bij griep en verkoudheid, bij pijnlijke gewrichten, bij haaruitval, tegen jeuk en pijn van muggenbeten. Vitaliseert zenuwen en hersenen.

Jade : Versnelt genezingsprocessen en helpt tegen nierkwalen, sterkt de blaas en kan helpen bij bedplassen. Bevordert en ondersteunt intuĂ­tie. Zuivert het bloed en bevordert de bevalling. Evenwichtscheppend en kalmerend. Goed voor de nieren. Steen van wijsheid en rechtvaardigheid, van Venus, Stier en Weegschaal.

Hematiet Goede steen tegen verslaving, zelfs drugsverslaving en eetstoornissen. Bevordert de doorbloeding, stelpt bloedingen en helpt bij bloedarmoede, lichamelijke zwakte en vermoeidheid. Geeft kracht en moed, bevordert een ruste slaap met goede dromen. Kan helpen bij overgangsklachten en heeft een sterke aardkracht. Steen met een prachtige metaalglans. Steen van Steenbok.